Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Genarps Skyttesportförening

Följ

Genarps Skyttesportförening

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Genarps Skyttesportförening
Genarps Skyttesportförening

Kontaktinformation

Namn Genarps Skyttesportförening
Adress Tagholmsvägen 17 (Medborgarhuset)
Postadress 24772 Genarp
Telefon 070-4522570
E-post kansli.gssf@outlook.com
Orgnr 845001-9180
Swish 1231058338
Kontonr 5114-6413

Om Genarps Skyttesportförening

Medborgarhuset, källaren, luftgevär (10 m)
Vi träffas på medborgarhuset, alldeles under Genarps bibliotek, tisdagar och onsdagar
Se separat program
Från klockan 18.00 fram till 19.00 anmäler du dig till någon av ledarna och väntar sedan på din tur att gå och skjuta.

Skjutbanan, korthåll (50 m) och mauserskytte (300 m)
Föreningen disponerar skjutbana av Lunds Kommun. Skjutbanan är belägen alldeles utanför Genarp.

Skjutformer och vapen
Luftgevär 4,5 mm
I skjuthallen (Medborgarhusets källare) får du låna gevär och utrustning, skott och tavlor ingår i medlemsavgiften.
Det finns ledare som tar hand om dig och visar hur man gör.
Man kan börja skjuta det året man fyller 7år.
Vid 13-14 års ålder kan man börja skjuta stående.

När du skjutit dina provskott och 20 respektive 40 skott (beror på vilken tävling man deltar i) som räknas till resultatet lämnar du in tavlorna för tolkning i sekretariatet
som registrerar ditt resultat både till klubbtävlingar och till de olika märken man kan erövra efter hand som skickligheten ökar.
Säsongen börjar i augusti veckan efter skolstart och håller på till mars/april.

Korthållskytte .22
Föreningen disponerar ett antal vapen som de medlemmar som inte har egna vapen kan låna.

Föreningen anordnar olika skjutningar söndagar under tiden maj - juni och augusti - oktober. Anmälan vid 300-metersvallen 10.30-11.00. Banan är dock under ombyggnad och kan inte användas för närvarande.

Korthåll skjuts med ammunition av kaliber .22. Det är samma ammuniton som vid exempelvis skidskytte. Skjutning sker på 50 meter mot en 10-ringad tavla. Korthållskytte kan man börja med från c:a 10 års ålder. Det är dock inte att betrakta som ett ungdomsskytte utan man kan med behållning fortsätta skjuta korthåll så länge man tycker det är roligt.

Mauserskytte 6,5x55
Föreningen disponerar ett antal vapen som de medlemmar som inte har egna vapen kan låna.

Föreningen anordnar olika skjutningar c:a 3 söndagar per månad under maj-juni och augusti-oktober. Dessutom har vi en gåsaskjutning i november och en nyårssalut i början av januari. Anmälan till varje enskild skjutning sker vid 300-metersvallen 9.00-10.00 om inget annat anges i skjutprogrammet.
Mauserskytte skjuts med ammunition av kaliber 6,5x55 som är från början en militär ammunition, som dock numera inte är särskilt vanlig i det svenska försvaret. Den är dock en relativt vanlig ammunition vid jakt på kronvilt. Mauser skjuts huvudsakligen på 300 meter mot en 10-ringad tavla, men i vissa av föreningens tävlingar skjuts även på andra avstånd.
En normal serie består av 5 provskott i liggande ställning. Därefter skjuts 3 serier om 5 skott vardera, där den sista serien skjuts i ställning. Ställning innebär att man skjuter 3 skott i knästående och två skott stående utan stöd. Nybörjare och veteranklassen skjuter dock även ställningsserien liggande. Mauserskytte kan man börja med från c:a 13 års ålder.

Fältskytte
En specialform av Mauserskytte är fältskytte. Fältskytte bedrivs huvudsakligen under perioden oktober-november och februari-april, 1-2 tävlingar per månad. Man skjuter på okända avstånd i terräng, normalt 5 olika mål med 6 skott på varje mål. Målen är då särskilda fältskyttemål, som består av olikformade silhuetter.